Uitvaartcentrum Ruiver

Voorbespreking

Spreken over de dood…

Vroeger was het een taboe, tegenwoordig steeds vaker een normale gang van zaken. Met je ouders, omdat ze op leeftijd zijn. Met je partner, omdat je elkaars wensen belangrijk vindt. Of met een van je naasten omdat ze ongeneeslijk ziek zijn en het afscheid nadert.

Bij een afscheid komt heel wat kijken. Niet alleen praktische zaken zoals begraven of cremeren, de kist, locatie en de rouwauto moeten besproken worden, ook items zoals de bloemen, drukwerk, teksten, foto’s en muziek komen om aan bod. Het zijn juist die onderdelen die een afscheidsdienst persoonlijk en uniek maken. Door van tevoren met elkaar in gesprek te gaan, voorkom je moeilijke keuzes kort na het overlijden. Want wat was nou de lievelingsjurk van je moeder? En van welke muziek hield je partner het allermeest? En met welke kosten moet je rekening houden? Een voorbespreking maakt persoonlijke wensen inzichtelijk, schept duidelijkheid en geeft rust.

Een voorbespreking bij Uitvaartcentrum Ruiver is geheel vrijblijvend en kosteloos.

De voorbespreking kan thuis plaatsvinden of bij ons in het uitvaartcentrum, in een speciaal daarvoor ingerichte spreekkamer, waar je in een huiselijke sfeer en in alle rust een inhoudelijk en emotioneel gesprek kan voeren.

Heb je vragen of wil je meer informatie over een voorbespreking?
Neem gerust contact met ons op en maak vrijblijvend een afspraak!